16 באוגוסט 2012

חופשת הקיץ – ההזדמנות שלכם לסדר ולעצב את חדר השינה של הילדים שלכם אל הצלחה שלהם!


החופש הגדול מסמל מעבר כלשהו, כמעט אצל כל משפחה ובחיי הילדים שלכם.


המעבר מטיפול אישי בילדיכם האהוב והעברתו לטיפולה של המטפלת,
המעבר ממטפלת למסגרת משפחתון או מעון,

המעבר מהמעון הפרטי לגן חובה,
מגן חובה לכיתה א',
מביה"ס יסודי לתיכון,
מתיכון לצבא.... הבנתם את הרעיון (:

על מנת לאפשר את המעבר הזה בצורה נעימה ונכונה הנה מס' רעיונות וטיפים איך לסדר ולעצב נכון את חדר הילדים, להעסיק אותם בחופש הגדול ואפילו ליהנות  מפעילות עם הילדים.

ובהמשך גם לקטוף את הפירות במהלך השנה הקרובה:


1.    התאמת אופי החדר לילד - זה הזמן להיכנס לחדר הילדים ולהסתכל בו "בעיניים אחרות", עניים חיצוניות כאילו זו פעם ראשונה שאתם נתקלים בחדר הזה ואינכם מחוברים אליו בצורה כזו או אחרת ולבדוק :

מה יש בחדר הזה שכבר לא משרת את הילד או הילדה שלי יותר? את מה היא פחות אוהבת, במה היא לא שיחקה ולא נגעה בו כבר למעלה משנה? למה היא מתחברת יותר ולמה פחות?

2.        שילוט על הדלת – שימו לב במיוחד לשני דברים:
  - מה כתוב עליו ואיך הוא מעוצב? האם מעוצב בצורה ילדותית
    שהתאימה לגיל שלו לפני והיום הוא   כבר בכיתה ג' או   
    בתיכון....
  - האם כתוב עליו: "כאן גרים בכיף דניאל ונועה" ונועה כבר מזמן   
    עברה לחדר אחר.....


3. ספרים – שימו לב אילו ספרים נמצאים על המדף שלו, האם מתאימים לגילו? האם אילו ספרים שמקדמים אותו? הרי תסכימו איתי שילד שעולה לכיתה א' לא צריך מול העניים שלו את הספרים של "פינוקי" וחבריו ומצד שני גם לא אנציקלופדיות או ספרים שמשמשים אחים גדולים ורק בגלל שאין איפה לשים אותם הם אצלו בחדר (אלא אם כן זה תחום העניין שלו והוא אוהב אותם).
הרעיון הוא להתאים את הספרים ואת תחומי העניין לילד. שהדברים שהוא רואה "מול העניים" כשהוא הולך לישון ומתעורר, יהיו דברים שהוא אוהב, מתחבר אליהם, שמקדמים אותו ולא שיהיו שם כחלק מהנוף והעין כבר התרגלה אליהם ולא שמים לב אליהם.
אנחנו רוב היום עסוקים בעבודה שלנו, במרוץ אחרי החיים, הילדים גדלים ומשתנים, הרצונות שלהם משתנים, הציפיות שלנו מהם משתנות ואף אחד לא שם לב לעיצוב חדר הילדים שלנו - אחד הדברים העיקריים שמשפיעים עליו ושלא טיפלנו בו שנים – החדר שלו, הדברים שלו, תחומי העניין, צבעים שהוא אוהב, חברים וכו'...


4. חברים לילדים- האם ילדכם מסרב להביא חברים הביתה? שימו לב מה יש לו בחדר שאינו מתאים לגיל שלו? האם זה תמונה שלו מחובק עם אמא בגיל שנה או צבעים ילדותיים בחדר? דברים אחרים? דברו איתו, שתפו אותו ויחד סדרו ותלו דברים שהוא אוהב ומתאימים לתחומי העניין שלו.


זה מזכיר לי משפחה מקסימה שהזמינה אותי לביתם ואחד הדברים שהאם רצתה שיהיה אחרת הוא שהילד בן 12 כמעט, אוהד כדורגל בנשמתו, אבל עדיין ילדותי מיד לטעמה, לגילו.


בסיור שערכתי בחדר שלו ראיתי שילוט מאוד יפה עם השם שלו על הדלת, אך התאים בערך לילד עד גיל 3 או 4 בגלל העיצוב שלו.


הספריה היתה מלאה בספרים מגיל קטן מאוד וכששאלתי מה יש בתוך הארון חוץ מבגדים, הבנתי שהם (ההורים) אוגרים שם את כל הצעצועים שלו מאז שהיה תינוק.... מה שבעצם מסמן לו שהוא עדיין קטן, וזה המסר שהוא בעצם גם מקבל מההורים כי זו החלטה שלהם לשמור את זה ולא שלו (לאחר ששוחחתי איתם כמובן על זה)


לעומת זאת המדליות שלו היו מונחות להם אי שם על איזה מדף, בלי מחשבה יתרה, בין כל מיני דברים וכמה כדורי רגל שמאוד חשובים לו היו כמובן איך לא? בתוך עגלת צעצועים מעץ, שברור לי הנוחות שלה בשל גודלה להכניס אליה כדורים, אך ברור היה להם מעכשיו גם מה זה משדר לילד...


משהסברתי לה את החשיבות של הסממנים הילדותיים הרבים שיש בחדר יחסית לגילו, לא היה צורך יותר בהסברים...


המלצות שלי היו :


ü שחרור חפצים שאינם מקדמים ואינם מועילים לילד כבר - להוציא את כל הצעצועים מהארון שלו יחד עם הספרים שלא לגילו ולארוז אותם יחד למסירה או למחסן (במידה ורוצים לשמור לילד נוסף אם מתכננים)
אם אנחנו רוצים להעצים את הילד אנחנו צריכים להקיף אותו בסממנים שהוא אוהב, שמקדמים אותו ומתאימים לו ושהוא מעוניין בהם.


ü שילוט של החדר – כמובן להחליף באחר ומתאים יותר לגילו בכיתוב ובעיצוב. אל תוותרו על שילוט, הוא מסמל "אני כאן" זה הממלכה שלי, הטריטוריה שלי, לכאן אני יכול "לברוח" כשאני צריך להיות לבד. ולפעמים יש ילדים שצריכים את זה כדי להרגיש שייכים בתוך כל מה שמתרחש בחיים שלהם ובמשפחה.


ü העצמת הילד – לפנות את הספריה ולסדר אותה מחדש ולשים בה במקום מאוד בולט וברור את הגביעים והמדליות שלו – זה יקנה לו תחושת ביטחון עצמי, הנה ההישגים שלי, אני טוב, אני מצליח וכו'. עם תחושה זו הוא קם כל בוקר, הולך לבית הספר, נפגש עם חברים ואיתה גם הולך לישון....

5.    סדר וארגון בחדר– בלאגן, עומס של צעצועים, צבעים, ספרים ופריטים בחדר שלו יכבידו עליו ויקשו על ההתנהלות היומיומית שלו.  
האם הילד שלכם מתקשה להתארגן בעצמו? להיות מסודר? שוכח דברים? אם כן, שתפו אותו ויחד איתו התחילו לפנות דברים בחדר ולסדר אותו בהתאם. חשבו לרגע כמה נעים לכם וכמה רגועים אתם כאשר אתם מתנהלים בתוך סביבה מסודרת ומאורגנת, איזה אנשים אתם מבולבלים ועוברים מדבר לדבר או מפוקסים ורגועים? סביבה נעימה בחדר וארגון שולחן העבודה שלו ישפיעו על הילד ועל איכות השינה שלו ומכאן השפעתה גם ההצלחה שלו בלימודים.


6. לפנות דברים ישנים על מנת להכניס דברים חדשים – הסבירו להם שאם הם רוצים לקבל צעצועים חדשים, בגדים חדשים הם חייבים לפנות להם מקום. שוחחו איתם על חשיבות העזרה והתרומה לילדים שאין ביכולתם לקבל את מה שיש להם.
הוציאו מהחדר את כל מה שלא משמש אותם, לא מתאים לגילם, שבור, דהוי או בלוי. תנו להם את האנרגיות והמסרים של שפע בחייהם.
חשוב מאוד שהם יהיו שותפים להחלטות, אל תעלימו מהם דברים ותזרקו להם מבלי שהם יהיו מוכנים להיפרד מהם, זה יעשה בדיוק את ההיפך.

7.  מיקום שולחן העבודה – השתדלו למקם את שולחן הכתיבה שלו כשהוא עם הפנים לדלת או שהוא רואה את הדלת. ברגע שהילד יושב בגבו אל הדלת ישנה תחושה ש"דברים מתרחשים מאחורי גבו" שאין לו שליטה עליהם או שהוא לא שותף להם... יועץ פנג שואי ידע לתת לכם את הכיוונים המדוייקים והנכונים לילד על פי תאריך הלידה שלו.


8.  תאורה – בחדר השינה אנו זקוקים לתאורה רכה ונעימה. בחדר ילדים אפשר להוסיף אהיל או להשתמש בדימר. ביום כשהוא מזמין חברים או מכין שיעורים, הוא צריך תאורה חזקה ומעירה ולקראת הערב, יש לעמעמם את התאורה ו"להכניס אות למצב לילה" להכין אותם למצב השני של היום. דבר זה מאוד מקל על כל הילדים ובפרט על הקטנים שבינהם. זה מונע וויכוחים מיותרים. פשוט עממו את האור, או הפחיתו בכמות האורות בסביבה שלהם והם באופן אוטומטי יעברו "למצב לילה"...


9. העצמת הילדים – אם מדובר בילדים קטנים, תלו להם לוח שעם שבו יוכלו לתלות את הציורים שלהם ולהתגאות ביצירות שלהם. אם זה ילדים בגיל בית הספר, ניתן לתלות שם תעודות מסוג אחר, מדליות, לוח חזון שלהם, או כל דבר שיעצים את הילד. בכל פעם שהוא יכנס לחדר הוא יתמלא בגאווה בראותו את כל הסימנים האלה.


10. מדפים – תליית מדפים מעל המיטה גורמת לחוסר שקט בשעת השינה, שלא לדבר על הסכנה הכרוכה בכך. מדף מעל שולחן השיעורים (מעל ראשו  של הילד) גורם לתחושת "עומס על הראש" ולחץ על הילד. מקמו אותם במקום אחר, רחוק מהילד.

מאחלת לכם המשך חופשה נעימה והצלחה גדולה!

ואל תשכחו – שינויים קטנים בבית מובילים לתוצאות גדולות בחיים שלכם ושל היקרים לכם!



 ואם עדיין לא קיבלתם במתנה את המדריך שלי שיגרום לכם להתחיל להנות כבר היום מתוצאות נוספות בחיים שלכם

 
מוזמנים לעקוב אחריי גם בפייסבוק  כאן 

שלכם,
טלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

מתנה ממני!

לחצי כאן לקבלה בחינם את הספר הדיגיטלי שלי לאימהות
"איך להוביל את הבית לאושר ב-4 צעדים פשוטים!"